Εύκολες συνταγές

Συνταγή Osso Buco (Μυελός με λαχανικά).

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις δελεαστικές γεύσεις του Osso Buco, ενός κλασικού ιταλικού πιάτου που θα μεταφέρει τους γευστικούς σας κάλυκες στον γαστρονομικό παράδεισο. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κότσια με ένα απολαυστικό μείγμα λαχανικών, δημιουργώντας μια αρμονική συμφωνία γεύσεων σε κάθε μπουκιά. Πρωταγωνιστής της παράστασης είναι αναμφίβολα το μεδούλι, που προσθέτει μια πλούσια και βελούδινη υφή στο πιάτο. Το Osso Buco είναι ένα πραγματικό αριστούργημα που αποτελεί παράδειγμα της τέχνης της ιταλικής κουζίνας.

Συστατικά:

Προετοιμάστε τα υλικά σας για αυτήν την εξαιρετική συνταγή Osso Buco:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4
Μοσχάρι κότσι

1 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

1
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2
Καρότα σε κύβους

2
Κοτσάκια σέλινου, κομμένα σε κύβους

3 γαρίφαλα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι
Λευκό ξηρό κρασί

1 φλιτζάνι
Ζωμός κοτόπουλου ή βοείου κρέατος

1 μπορεί
Ντομάτες κομμένες σε κύβους

2 κλωνάρια
Φρέσκο ​​θυμάρι

2
Φύλλα δάφνης

Για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή:

Για αυτήν την υπέροχη δημιουργία, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεγάλος ολλανδικός φούρνος ή κατσαρόλα με βαρύ πάτο
  • Μαχαίρι του σεφ
  • Πανίδα κοπής
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Λαγκίδες ή τρυπητή κουτάλα
  • Πιάτο για ξεκούραση κρεάτων
  • Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  • Τρίφτης για ξύσμα (προαιρετικό)
  • Πιατέλα σερβιρίσματος

Προετοιμασία:

  1. Βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα πιάτο και το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
  2. Βυθίστε τα κότσια του μοσχαριού στο καρυκευμένο αλεύρι, βεβαιωθείτε ότι έχουν επικαλυφθεί καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά.
  4. Ροδίζουμε τα κότσια του μοσχαριού από όλες τις πλευρές μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια κρούστα. Αυτό θα προσθέσει βάθος γεύσης στο πιάτο.
  5. Βγάζετε τα ροδισμένα μπουτάκια από την κατσαρόλα και τα αφήνετε στην άκρη σε ένα πιάτο.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε κύβους, τα κοτσάνια σέλινου κομμένα σε κύβους και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά και αρωματικά.
  7. Ρίξτε το ξηρό λευκό κρασί και ξύστε τον πάτο της κατσαρόλας για να απελευθερώσετε τυχόν γευστικά κομμάτια που έχουν κολλήσει πάνω του.
  8. Προσθέστε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου ή μοσχάρι, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, τα κλωνάρια φρέσκου θυμαριού και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  9. Επιστρέφετε τα ροδισμένα μοσχαρίσια κότσια στην κατσαρόλα, φωλιάζοντάς τα στο μείγμα λαχανικών.
  10. Κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήνουμε το Osso Buco να σιγοβράσει απαλά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 με 3 ώρες. Το κρέας πρέπει να γίνει τρυφερό και χυμώδες.
  11. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα μοσχαρίσια κότσια από την κατσαρόλα και διατηρήστε τα ζεστά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  12. Απομακρύνετε το περιττό λίπος από τη σάλτσα και μειώστε το περαιτέρω μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή.
  13. Σερβίρετε το Osso Buco ρίχνοντας με κουτάλι τη γευστική σάλτσα και τα λαχανικά πάνω από τα κότσια του μοσχαριού. Προαιρετικά, γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού για ένα άρωμα εσπεριδοειδών.

Χρόνος προετοιμασίας:

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής Osso Buco είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για να τρυπήσετε και να ροδίσετε τα κότσια του μοσχαριού, να ψιλοκόψετε τα λαχανικά και να συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα συστατικά. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι το πιάτο απαιτεί μια αργή διαδικασία μαγειρέματος, η οποία διαρκεί περίπου 2 με 3 ώρες για να επιτύχετε τρυφερά αποτελέσματα και να λιώσουν στο στόμα σας. Η υπομονή είναι το κλειδί όταν πρόκειται για τη δημιουργία γαστρονομικής αριστείας και αυτό το πιάτο σίγουρα ανταμείβει την αναμονή.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για βίγκαν:

(Σημείωση: Αυτό το βήμα θα εκτυπωθεί μόνο εάν η συνταγή είναι κατάλληλη για vegans.)

Για βέγκαν Osso Buco, μπορείτε να κάνετε μερικές αντικαταστάσεις συστατικών:

  • Αντικαταστήστε τα μοσχαρίσια κότσια με χοντρές φέτες μανιταριών πορτομπέλο ή τόφου.
  • Χρησιμοποιήστε ζωμό λαχανικών αντί για ζωμό κοτόπουλου ή βοείου κρέατος.
  • Επιλέξτε ένα ξηρό λευκό κρασί φυτικής προέλευσης ή παραλείψτε το εντελώς.
  • Βελτιώστε τη γεύση προσθέτοντας επιπλέον αρωματικά λαχανικά όπως μάραθο ή πράσο.

Νιώστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε και να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις vegan προτιμήσεις σας, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνετε την ουσία αυτού του κλασικού ιταλικού πιάτου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, Πώς να μαγειρέψετε:

Η δημιουργία ενός εξαιρετικού Osso Buco απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές συμβουλές από ειδικούς:

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αλείψει καλά τα κότσια του μοσχαριού με αλεύρι πριν τα ροδίσετε. Αυτό το βήμα όχι μόνο προσθέτει μια τραγανή υφή, αλλά βοηθά επίσης να σφραγιστούν οι χυμοί, με αποτέλεσμα το κρέας να είναι τρυφερό.

  • Όταν ροδίζετε τα κότσια του μοσχαριού, βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι είναι αρκετά ζεστό για να δημιουργήσετε μια χρυσή κρούστα. Αυτό θα βελτιώσει τις γεύσεις και θα προσθέσει βάθος στο πιάτο.

  • Για να πετύχετε μια πλούσια και γευστική σάλτσα, σβήστε την κατσαρόλα με ξηρό λευκό κρασί αφού σοτάρετε τα λαχανικά. Ξύνοντας τα ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο της κατσαρόλας θα εμποτίσει τη σάλτσα με υπέροχες καραμελωμένες γεύσεις.

  • Για βέλτιστη τρυφερότητα, σιγοβράστε το Osso Buco σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή η αργή διαδικασία ψησίματος επιτρέπει στο κρέας να γίνει τρυφερό και να απορροφήσει τις γεύσεις των αρωματικών λαχανικών και βοτάνων.

  • Απομακρύνετε το περιττό λίπος από τη σάλτσα πριν το μειώσετε περαιτέρω. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ελαφρύτερη και πιο εκλεπτυσμένη σύσταση σάλτσας.

  • Μην ξεχάσετε να ακουμπήσετε τα μαγειρεμένα μοσχαρίσια κότσια σε μια πιατέλα πριν τα βάλετε με κουτάλι με τη σάλτσα και τα λαχανικά. Αυτή η περίοδος ανάπαυσης επιτρέπει στο κρέας να διατηρεί τους χυμούς του και εξασφαλίζει μια χυμώδη υφή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα:

Απολαύστε αυτό το απολαυστικό Osso Buco έχοντας παράλληλα υπόψη τις διατροφικές του αξίες:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
380

Πρωτεΐνη
35 g

Υδατάνθρακες
14 g

Παχιά
18g

Ίνα
3g

Νάτριο
550 mg

Σίδερο
4 mg

Βιταμίνη C
15 mg

Σημείωση: Οι θρεπτικές αξίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται και το μέγεθος της μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

Όταν σερβίρετε αυτό το εξαιρετικό Osso Buco, μεταφέρετε την παρουσίαση στο επόμενο επίπεδο λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες προτάσεις:

  • Τοποθετήστε τα τρυφερά μοσχαρίσια κότσια σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος, τακτοποιώντας τα τακτοποιημένα. Ρίξτε γενναιόδωρα τη γευστική σάλτσα και τα λαχανικά από πάνω για μια νόστιμη εμφάνιση.

  • Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να το γαρνίρετε με φρέσκα βότανα, όπως ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό για μια νότα χρώματος και φρεσκάδας.

  • Σερβίρετε Osso Buco μαζί με παραδοσιακά συνοδευτικά όπως κρεμώδη πολέντα, ριζότο ή πουρέ πατάτας. Αυτά τα συνοδευτικά θα συμπληρώσουν τον πλούτο του πιάτου και θα απορροφήσουν τη νόστιμη σάλτσα.

  • Για μια πιο ελαφριά επιλογή, σερβίρετε με μια πλευρά από λαχανικά στον ατμό ή μια τραγανή πράσινη σαλάτα περιχυμένη με μια πικάντικη βινεγκρέτ. Τα ζωηρά χρώματα και οι αναζωογονητικές γεύσεις θα προσφέρουν μια απολαυστική αντίθεση στο πλούσιο κυρίως πιάτο.

Συνθήκες αποθήκευσης:

Αν έχετε υπολείμματα, αποθηκεύστε τα σωστά για να διατηρήσετε τη γεύση και την ποιότητά τους. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την αποθήκευση του Osso Buco:

  1. Αφήστε το πιάτο να κρυώσει εντελώς πριν το μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχεία ή σακούλες κατάψυξης.
  2. Φυλάξτε τα υπόλοιπα Osso Buco στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Φροντίστε να το καταναλώσετε μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο για να απολαύσετε τη φρεσκάδα του.
  3. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταψύξετε το Osso Buco για μεγαλύτερη αποθήκευση. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη έως και 3 μήνες. Πριν το καταψύξετε, χωρίστε το πιάτο σε μεμονωμένες μερίδες για ευκολότερη απόψυξη και ζέσταμα.
  4. Όταν είστε έτοιμοι να απολαύσετε το αποθηκευμένο Osso Buco, ξεπαγώστε το όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Ζεσταίνετε ξανά απαλά στην εστία ή στο φούρνο μέχρι να ζεσταθεί.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται:

Το Osso Buco προσφέρει όχι μόνο μια δελεαστική γαστρονομική εμπειρία αλλά και πολλά οφέλη για την υγεία:

  • Τα μοσχαρίσια κότσια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, απαραίτητη για την επισκευή και την οικοδόμηση ιστών στο σώμα.
  • Ο συνδυασμός λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των κρεμμυδιών, των καρότων και του σέλινου, παρέχει μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα και διαιτητικές ίνες. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στη συνολική υγεία και ευεξία.
  • Το σκόρδο περιέχει ενώσεις που μπορεί να προσφέρουν οφέλη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και για την υγεία της καρδιάς.
  • Το θυμάρι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Οι ντομάτες είναι γεμάτες με λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό γνωστό για τον πιθανό ρόλο του στη μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών.

Απολαμβάνοντας το Osso Buco, μπορείτε να απολαύσετε τις απίστευτες γεύσεις του ενώ παράλληλα θρέφετε το σώμα σας με υγιεινά συστατικά.

Παρόμοιες συνταγές:

Αν απολαμβάνετε τις γεύσεις και τις τεχνικές που υπάρχουν σε αυτήν τη συνταγή Osso Buco, ίσως εκτιμήσετε αυτές τις παρόμοιες γαστρονομικές δημιουργίες:

  1. Κοκκινιστά κότσια αρνιού: Αντικαταστήστε τα κότσια μοσχαριού με ζουμερά κότσια αρνιού για ένα στιβαρό και χορταστικό πιάτο. Η τεχνική μαγειρέματος παραμένει παρόμοια, με αποτέλεσμα το τρυφερό κρέας να εμποτίζεται με αρωματικές γεύσεις.

  2. Coq au Vin: Αυτό το γαλλικό κλασικό συνδυάζει κοτόπουλο, κόκκινο κρασί και αρωματικά λαχανικά για ένα απολαυστικό κοκκινιστό πιάτο. Προσφέρει μια διαφορετική ανατροπή στο slow

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button